Започва ремонтът на важен участък от пътя между Берковица и Монтана

Започва ремонтът на важен участък от пътя между Берковица и Монтана Днес ще се направи символичната първа копка за рехабилитацията на 7.2 км от второкласния път II-81 от път II-81 Берковица – Монтана, в участъка между село Благово и Монтана, научи агенция BulNews.
Инвестицията е за над 6.6 млн. лв. с ДДС.
Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020, чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет и е част от проект „Долж – Монтана: Съвместни стъпки за по-добра свързаност“.
Второкласният път е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост 2 и пристанище Лом.
На първата копка ще присъстват Илия Илиев, директор на ОПУ-Монтана, инж. Христо Петров, началник на отдел в дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в АПИ, представители на строителя, надзора и др.
Основният ремонт ще бъде изпълнен от консорциум „ХИДРО – ВОД СТРОЙ“ ДЗЗД, с партньори в обединението „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ВДХ“ АД. Стойността на договора е 6 654 083.46 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвест-инженеринг“ АД. Договорът е на стойност 133 499.18 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Рутекс“ ООД. Техният договор е за 3 781 лв.
23.10.2020, 08:20 часа
1914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha