Крути мерки във врачанската болница: Без планов прием, две отделения спират работа

Крути мерки във врачанската болница: Без планов прием, две отделения спират работа Спира се плановият прием във врачанската МБАЛ "Христо Ботев" и две отделения преустановяват дейността си, научи агенция BulNews.
Информацията бе официално потвърдена от изпълнителния директор на лечебницата д-р Петър Керемедчиев. 
Днес той е разписал две заповеди, които се налагат зарази ръста на заразени с COVID-19, а тяхното изпълнение ще се контролира от Регионалната здравна инспекция.
В област Враца заболелите вече надхвърлят 120 на 100 000, което налага отделянето на 10% легла за пациенти с коронавирус. За врачанската болница това са 30 легла.
Преустановява се и дейността на две от отделенията - кожното и по физиотерапия и рехабилитация. В момента там има настанени пациенти и поради тази причина заповедта ще влезе в сила в началото на другата седмица, след като тяхното лечение приключи, увери д-р Керемедчиев. 
Ако заболелите намалеят под 120 на 100 000, тогава ще бъдат необходими 5% от болничните легла, уточни той. 
Спира се и плановият прием, като не само няма да има планови операции, но и няма да се преглеждат пациенти с много други заболявания, което по думи на изпълнителния директор означава финансова загуба за болницата. 
В момента в COVID отделението на врачанската болница има 3-ма пациенти, които са в добро общо състояние, допълни Петър Керемедчиев. 
Той призова хората за повече разум и осъзнатост насред кризата от коронавируса и помоли всички да спазват мерките, за да можем заедно да предотвратим разпространението на опасната зараза. 
27.10.2020, 14:02 часа
4986 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha