Отново пропадна ремонтът на АГО отделението на врачанската болница

Отново пропадна ремонтът на АГО отделението на врачанската болница Отново се отлага ремонта на родилното отделение на врачанската МБАЛ "Христо Ботев", съобщи изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев. 
Причината е, че във вторник той е получил писмен отказ от спечелилата обществената поръчка фирма "Инекс Трейд". Предстои да започнем наново и да бъде обявена нова, допълни д-р Керемедчиев. 
Текат и преговори с Министерството на здравеопазването за допълнителни 300 000 лв. за ремонта на акушеро-гинекологичното отделение. Мотивът е, че сумата от 280 хил. лв. е недостатъчна за цялостното извършване на ремонтните дейности, имайки предвид състоянието му. 
„Сумата от 280 хил. лв. е отпусната след анализ през 2009 година за ремонт на отделението. Към днешна дата обаче сумата е крайно недостатъчна. Водим преговори с министерството, но за момента от там нямаме отговор дали сумата ще ни бъде отпусната”, уточни д-р Керемедчиев.
За спешен ремонт на родилното отделение се заговори още в началото на миналата година. Тогава на посещение пристигна омбудсманът Мая Манолова, за да се запознае намясто с належащия проблем, но до старт на ремонтните дейности така и не се стигна. 
 
29.10.2020, 11:43 часа
832 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha