Храните с магически сили при грип и настинка

Храните с магически сили при грип и настинка В сезона на грипа, настинките и увеличаващата се заболеваемост от COVID-19 е важно да заредим организма си с най-доброто натурално лекарство – подходящата храна. Най-важните елементи на силната имунна система са правилното хранене и движението. Ето някои от тези храни:

Цитрусовите плодове
Цитрусовите плодове съдържат голямо количество витамин С. Още при първите признаци за боледуване се запасете с портoкали, мандарини, грейпфрут, киви. Не пренебрегвайте и българските плодове - шипки и ябълки, круши.

Храни, които са богати на цинк и селен
Това са бобовите култури, семена, пълнозърнести храни, зеленчуци, риба, ядки, чесън, морски дарове. Те са отлични съюзници в борбата срещу инфекциозните заболявания.

Люта и пикантна храна
Много хора вярват в свойствата на чесъна, хряна, чили соса и пикантните подправки да отпушват носа и облекчават хремата.

Добре познатият на всички баби лек срещу настинката е чесънът.
Със своите антибактериални и антивирусни свойства той помагат не само в борбата срещу инфекцията, но и за нейната превенция. Лечебните му свойства на чесъна идват от органичното вещество алицин, което е мощен антиоксидант.

Смята се че пресен корен от джинджифил помага за лечение на кашлица и температура, която често придружава грипните състояния и настинките. Направете си чай от джинжифил: залейте с вряла вода 2 с.л. прясно настърган джинджифил и го оставете да кисне така 5-10 минути. Пийте го топъл с мед и лимон.
 
31.10.2020, 11:20 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha