Няма да има детски надбавки за всяко дете

Няма да има детски надбавки за всяко дете Обрат при социалните помощи за всяко дете. Управляващите се отказаха от идеята да няма подоходен критерий за семейните помощи за отглеждане на дете. От ГЕРБ внесоха  в последния момент промени в Закона за държавния бюджет, с които се връща доходния тест за детските надбавки.
Новите текстове предвиждат увеличаване на прага за отпускане, както и по-високи помощи. Но те няма да бъдат за всяко дете, както премиерът Бойко Борисов многократно обяви още преди представянето на бюджета за догодина.
В мотивите на промените от ГЕРБ са записали, че спестените пари от връщането на подоходния критерий ще отидат за по-високи заплати за полицаите и за лекарите в условията на коронакризата.
И още - че помощта за всяко дете е срещнала  – „неодобрение при широкото обществено обсъждане”, мярката не е фокусирана към семействата с най-ниски доходи, а представителите на семействата с по-високи доходи я определят като обида към тях”.
Така помощ за отглеждането на дете ще могат да получават само семействата с по-нисък от 510 лева средномесечен доход на член от семейството. а 80 % от  помощта ще отиде при семействата с по-ниски от 650 лева доходи на човек.
В позиция до медиите от коалиционният партньор ВМРО заявява категорично, че според тях всяко дете в България трябва да получава детски надбавки. От партията ще настояват подоходният критерий за помощта да отпадне.
14.11.2020, 14:53 часа
1379 1
Коментари

Така !

15.11.2020, 16:40 часа
Най-много давайте на безхаберните безработни брюкселски малцинства с по 6 отрочета ! Нека се множат! Да залеят смрадливата планета ! Тя и без това скоро ще се разпадне ! СЗО и подобни пирамиди спомагат .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha