Консумацията на кокоши яйца увеличава риска от диабет

Консумацията на кокоши яйца увеличава риска от диабет

Учени са установили, че редовната консумация на кокоши яйца значително увеличава риска от развитие на диабет тип 2. Проучване по въпроса е публикувано в British Journal of Nutrition.
Експерти от Китайския медицински университет, заедно с колеги от Университета на Южна Австралия и Университета на Катар, проучили данни за диетата на 8 545 души, събрани от 1991 до 2009 г.
Установено е, че включването на средно повече от 38 грама яйца на ден в диетата увеличава риска от диабет с около 25%. Хората, които ядат повече от 50 грама от продукта (еквивалент на едно яйце) на ден, имат 60% повишен риск от заболяване. В същото време този показател е по-висок при жените, отколкото при мъжете.
Според учените констатациите позволяват да се докаже, че рискът от диабет се увеличава правопропорционално на увеличаването на консумацията на яйца, но в бъдеще е необходимо да се идентифицира точния механизъм на въздействието на продукта върху организма.

18.11.2020, 14:49 часа
632 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha