2.2 г. затвор за рецидивист, пласирал дрога в Монтана

2.2 г. затвор за рецидивист, пласирал дрога в Монтана По споразумение, сключено между Окръжна прокуратура - Монтана и защитата на П.П., му е наложено наказание от две години и два месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за незаконно държане и разпространение на наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.2, вр. чл. 354а, ал. 1 от НК, съобщиха от обвинението.
През периода м. юли – м. септември 2020 г. подсъдимият П. разпространявал дрога в Монтана. В хода на разследването е било установено, че той няколкократно продавал марихуана на публични места – в централната част на града в квартал „Аврора“, на пешеходния мост пред МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“.
В един от случаите - вечерта на 09.06.2020 г., подсъдимият П. пласирал над 30 грама наркотик в двора на болницата, в района на инфекциозното отделение. Общата стойност на продадената от него, през инкриминирания период, дрога на различни лица възлиза на 201.30 лева.
Подсъдимият П.П. е осъждан. Деянието, за което е бил привлечен към наказателна отговорност, е било извършено от него при условията на опасен рецидив.
Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.
19.11.2020, 13:29 часа
463 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha