Столични заведения не пускат проверяващи от СДВР и РЗИ, клиенти останали затворени вътре

Столични заведения не пускат проверяващи от СДВР и РЗИ, клиенти останали затворени вътре Съвместни екипи от служители на СДВР и на столичната РЗИ осъществяват проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на столицата. При инспекциите снощи след 23.30 часа са установени редица нарушения и неспазване на работното време на столични заведения, с оглед на въведения вечерен час. Това съобщиха от полицията.
При проверка на заведение край езерото Ариана, персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, над 200 души, останали вътре при затворени врати. След като на една от тях й прилошало, екипът извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.  
В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован  да даде обяснения, снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.
При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.
На ул.“Врабча“, в частен клуб  след 23.30 часа са установени множество посетители. При проверката в заведението  са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са  образувани са досъдебни производства.  В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.
Съвместните екипи продължават засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
21.11.2020, 14:54 часа
451 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha