Разкриха горещи телефонни линии в Берковица

Разкриха горещи телефонни линии в Берковица Две горещи телефонни линии разкри Община Берковица. На телефони 0882 504 576, 0884 029 213 се приемат обаждания от хора, имащи нужда от закупуване на хранителни продукти и медикаменти. Услугата е за самотни възрастни и болни хора, които нямат възможност да излизат и нямат близки, които да им помогнат. От доставките до врата могат да се възползват и хора, поставени под карантина. Служители извършват пазаруването и разнасянето по домовете.
По този начин Община Берковица се надява да помогне на нуждаещите се в създалата се сложна епидемиологична обстановка и извънредно положение заради COVID--19. Апелът е да не се злоупотребява с позвъняванията на тези номера, за да бъдат обслужени действително нуждаещите се хора. Организацията на специалната грижа е част от мерките за противоепидемична защита на територията на община Берковица.
Продължават и проверките за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти и пазарите в града. Те се извършват от служители на Общинска администрация – Берковица, съвместно с представители на РУ на МВР – Берковица. До сега са извършени проверки на над 30 обекта. Следи се за носенето на предпазни маски, спазването на дистанция и разделение на потоците, както и за извършването на дезинфекция. До момента не са констатирани нарушения. По инициатива на Община Берковица са поставени информационни табели на видни места в града, напомнящи задължителните мерки. 
21.11.2020, 16:44 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha