Вижте шокиращи подробности от живота на Кристина от Сандански, която уби двете си деца

Вижте шокиращи подробности от живота на Кристина от Сандански, която уби двете си деца

"Познавам обвиняемата Кристина повече от 10 г. Виждам я за пръв път след 7-8 години в кантората си в София. За мен това беше друг човек – неузнаваема, смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да ѝ се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си, тоест да ѝ бъдат предоставени." Това каза адвокат Маньо Алексиев, защитник на Кристина Дунчева.
5-годишният Васил и 3-годишната Ивон бяха открити заклани в дома им в Сандански в четвъртък вечер. Днес съдия Красимир Аршинков взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за майката.
Адвокат Алексиев емоционално разказа за живота на Кристина. "Два дена преди събитието, мъжът й Георги отива пред дома на родителите й, взема само нея от вкъщи. Тя ми разказа, че няколко часа я водил на различни места с джипа, с адвокат Белички и са я заставили да се откаже от пълномощията си с мене и да подпише споразумение, че ще вземе децата, но ще остане да живее при бащата, където е живяла преди месец. Обясних ѝ, че такава правна фигура няма", обясни защитникът.
Адв. Ангел Белички категорично отрече да има такъв случай. "По никакъв начин не съм въздействал на момичето и не знам за подобно нещо. Редно беше родителите да се разберат за децата. Предложихме спогодба преди съдебното дело, но тя не се прие, защото бе сменен адвокатът на Кристина. Никога не съм упражнявал спрямо нея натиск", категоричен е адвокат Белички.
Адв. Алексиев пък твърди, че Кристина му е казвала, че децата изпитват ужас от баща си и се страхуват. "Едното дете получава тикове винаги, когато бащата започва да говори на висок тон. Преди време едно от децата е бръкнало в шадраван и си намокрило ръката, а той го е заставил „Легни, стани, легни, стани“. Пистолети до нейната глава. С риск да бъда съден за разпространяване на клевети, но вчера докато бях поканен в полицията в Сандански, случайни граждани ме питаха, явно разпознавайки родителите ѝ: „Вие ли сте адвокат на Кристина? Обяснете на тия хора и тая полиция, че тук делото повече не може да остава. Направете всичко възможно делото да се гледа на друго място“. Неговата сестра била любовница на високопоставен в полицията, всеки ден е в компанията на този човек и в автомобила му. Съпругът на Кристина я бие през ден, тя постоянно ходи по улиците посинена. "Спасете я от този ужас“, ми казваха хората", допълни адвокатът на арестуваната.
Смята, че до момента разследването за убийството на децата се води едностранно. Събирали се само и единствено доказателства в неин уклон.
"Установено е как разбита вратата на жилището, ключът се е намирал от вътрешната страна, майката е била вътре с мъртвите деца, с кръв по ръцете и дрехите – това е така. Но не може и не следва да се направи категоричния извод, че тя е действителният извършител. Човек може да заключи вратата отвътре и пак да свърши каквото има и да излезе по различни начини. Буди недоумение един факт, който явно полицията не иска да разследва. В деня, когато майката е в жилището на Георги Трайков, той целия следобед е на двора на къщата под предлог, че оправя дървата. В 17.30 любящият баща установява, че не светят прозорците на къщата, не знам как е установил, че е заключено и решава да се обърне към нейните родители :"Елате да видите, че пак ми се правят някакви постановки". Стои пред къщата на тротоара, за да дойдат полицията, тогава се качват и разбиват вратата, майката е седнала на пода до вратата. Децата са изстинали, с окървавени ръце. Таткото само е погледнал, изблъскал е хората и моментално е изчезнал. Не знам нормално ли е да види деца в такова състояние и моментално да се изнесе оттам", продължава разказът си адв. Алексиев и подчертава, че има съмнения за авторството на престъплението.
Когато се видял с Кристина преди ден, тя била "коренно различна от миналата седмица". Защитникът не знаеше дали е било под  въздействието на лекарства или успокоителни. Отговаряла му с „да“ и „не“. При разпита казвала: "Съжалявам за всичко това, което се е случило", но не е казвала, че го е извършила.
Кристина и мъжът й Георги имали проблеми от около 6 години. " Нейни близки казват, че тя е била насилвана сексуално и от бащата на Георги. И е бита постоянно и е заставяна да си стои вкъщи. През два часа е била проверявана къде са намира. Тя вчера го потвърди много уклончиво. Казала, че и свекър ѝ "е такъв".  Признавала ми е, че никога не е намирала общ език с него, но не смее да си отворя устата. Той пребивал пред нейните очи жена си. Обръщението на Георги и баща му към нея било „гюбре“(грозна, дебела, противна жена - б.р.), допълни адв. Алексиев. 
Кристина е подавала жалби в полицията, но нямало резултат.
Последно била разпитвана на 5 октомври. Близък полицай криминалист ѝ е казал „Мило момиче, това каквото виждаме ние и знаем, не значи, че ще ти помогнем.“ Жената смятала, че никой не е в състояние да я защити. "Той ще ме съсипе, той ще ми вземе децата", казвала по адрес на мъжа си.

22.11.2020, 11:10 часа
2362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha