Елена Петрова: Аз съм жената на „терориста“, който запали колата пред общината във Враца

Елена Петрова: Аз съм жената на „терориста“, който запали колата пред общината във Враца Съпругата на задържания за запалената кола пред общината във Враца Веселин Петров-Елена Петрова, публикува унищожителен коментар по случая. Според нея ден преди това имало куп нарушения на закона около вдигането на лекия автомобил от общинския репатрак, които са предизвикали гнева на съпруга й. Публикуваме дословно нейната позиция, която е качена в личния й профил във фейсбук:

Аз съм Елена. Аз съм жената на „терориста“ от Враца.
Въздържах се от коментари досега, защото моето и на семейството ми желание беше да не се преекспонира създалата се ситуация. Искаше ни се прокуратурата и съдът да работят без да надделява емоция, обществен или друг неформален натиск, в една или друга посока. За наше съжаление обаче, в публичното пространство гласност придобива само версията за „терориста“, подпалил кола в центъра на Враца. За разлика от общината и органите на съдебната власт ние нямаме пресаташе и не можем да изложим гледната си точка.
 Вече седмица се питам, можеше ли всичко това да не се случи. От петък насам си задавам и въпроса трябва ли мъжът ми да бъде задържан под стража, или някоя от останалите законови мерки за неотклонение би била напълно достатъчна да гарантира спокойствието на обществото и прокуратурата.
Тъй като значителна част от информацията за случая, беше спестена на обществото се налага да дам гласност на „премълчаните“ факти.
 А именно:
Действията на мъжа ми са провокирани от БРУТАЛНОТО, АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ на служителите на ОП „Паркинги и гаражи“ Враца, по време на репатрирането на управлявания  от него автомобил на 16.11.2020 г. и след това. 
Мястото, на което е била колата НЕ Е автобусна спирка. Автобусната спирка, както е известно за врачани, започва около 50 метра по-надолу, което е указано със знак Д24. В целият свят, валидността на знаците и табелите за движение  по пътищата започва ВЕДНАГА след самите тях, а НЕ ПРЕДИ тях, както е в нашия случай.
Мястото, на което е била колата  НЕ Е и БУС лента, тъй като според  НАРЕДБА № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, на МРРБ,  чл.82, ал.2 „Специализирани пътни ленти за движение на автобуси и тролейбуси (BUS ленти) се устройват, когато са налице едновременно следните условия: 1. честотата на движение на автобусите и тролейбусите е 15 и повече коли на час в една посока във върховите периоди; 2. улиците са от първостепенната улична мрежа и имат две и повече пътни ленти за движение в една посока; 3. широчината на специализираната BUS лента е най-малко 3,25 m.
Мястото, на което е била колата изобщо не е включено в Приложение № 1 към Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „СИНЯ  ЗОНА” – гр. Враца, т. е. там репатрираща техника и служители изобщо НЯМАТ РАБОТА! Съгласно чл. 167, ал. 2, т. 2 от Закона за движение по пътищата службите за контрол, определени от кметовете на общините, каквото е ОП „ПГ“ да могат да използват технически средства за принудително задържане на автомобил, за който не е заплатена дължимата цена за паркиране. Тоест, на всяко място, различно от „синя“ или „зелена“ зона служителите на  ОП „ПГ“ нямат право да вдигат автомобили или да поставят скоби.
Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“ НЕ СА имали никакво правото да преместят колата. Мъжът ми нито е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му, нито е паркирал в „Сина зона“ без да заплати. Както всички знаем, мястото на инцидента се намира на около 200 метра по права линия от КАТ Враца. Там непрекъснато минават коли на КАТ. Aко колата беше паркирана в нарушение, то отдавна да е имало и санкция за това.  
Въпреки, че не са имали право да поставят скоба на автомобила, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца, са го направили и НЕ СА дали възможност на съпруга ми да заплати таксата от 25 лв. каквото е изискването на чл. 18 ал. 7 от Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „СИНЯ  ЗОНА” – гр. Враца. 
Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА му съставили и връчили фиш за „нарушението“, каквото е изискването на чл. 20  на същата наредба. Те просто са закачили колата БЕЗЦЕРЕМОННО, и понеже той е възразил на действията им, те са извикали полиция. Ако отговаряха на истината твърденията ма служителите на ОП „ПГ“, че мъжът ми е буйнствал, обиждал, заплашвал, трошил, защо същите тези полицай не са го задържали, примерно?
Буди учудване фактът, че макар по време инцидента НА САМАТА спирка да има друг автомобил, (видно от снимка качена във Фейсбук от случаен минувач, виж тук: https://www.facebook.com/photo?fbid=10157768365469150&set=a.10151214348004150, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА вдигнали тази кола. Именно тя е била паркирана в нарушение – директно на спирката, а не на 50 м преди нея, където е спрял мъжът ми. Вместо да вдигнат нарушителя, служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца за съсредоточили целия си интерес върху нашата кола.
Служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца НЕ СА предоставили НИКАКЪВ  документ за ПРИБРАНАТА от тях кола. Присвоили са я без съгласието на водача и без да имат и най-малкото правно основание за това! 
По-късно същия ден аз, заедно с мъжа ми и малкия ни син (на 5 години), с моя автомобил, отидохме да приберем Реното от паркинга за репатрирани автомобили зад бл. 25 в ж.к.“Дъбника“, гр.Враца. Паркирахме колата вътре. Към нас се запъти мъж облечен в работни дрехи, който ни попита защо сме там. Аз му казах, че идваме да си приберем червеното Рено. ВЕДНАГА, мъжът се затича към портата на паркинга, затвори я и сложи резето!!!! Мъжът ми се възпротиви! Започна да пита защо заключва портата?!?  Аз се затичах към колата, за да взема телефона си  от там, за да снимам. Всичко стана много бързо. Пазачът се стресна от реакцията ни. В този момент дойде такси, което домува на паркинга и започна да свирка. Пазачът отвори вратата. 
Развитието на събитията можете да видите тук:

Сами може да се убедите, че повече от 20 ПЪТИ, аз и мъжът ми питаме ЗАЩО СМЕ ЗАТВОТЕНИ В ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ?!?
БЯХМЕ ЗАТВОРЕНИ КАТО ОВЦЕ В ОБОР!!!
ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НАС БЕШЕ КАТО КЪМ ДОБИЧЕТА, КОИТО СЕ СТРИЖАТ И ДОЯТ!!!!
БЯХМЕ ОКОШАРЕНИ  НА МЯСТО, НА КОЕТО СМЕ ОТИШЛИ САМИ, ЗА ДА ДАДЕМ ДОБРОВОЛНО ПАРИ НА ОБЩИНАТА, В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТОВА, ЧЕ НИ Е ОТКРАДНАЛА КОЛАТА!!!
Искам да попитам  Кмета на града КАМЕНОВ и прокурора, който така яростно обвинява мъжа ми: КАК СЕ КАЗВА НА ТОВА, да бъдеш ЗАДЪРЖАН ПРОТИВ ВОЛЯТА СИ и да трябва да ПЛАТИШ ОТКУП за  да отключат портата и да те освободят?!? 
ОТКУП! 
ОТКУП с касова бележка! https://www.facebook.com/photo?fbid=10157768375724150&set=a.10151214348004150Сами можете да видите какви  документи издава ЗЛАТНАТА кокошка на Община Враца! За УСЛУГА, КОЯТО НИЕ НЕ СМЕ ИСКАЛИ! На  бончето се вижда, че мястото на събитието, според тях, е паркинга пред НАП. Което разбира се не е вярно! И ние, и заграбената кола бяхме на наказателния паркинг в ж. к. „Дъбника“. По какво причина на фискалния бон, който получихме там като заплатих е изписано „ПАРКИНГ НАП, гр. Враца, ул. „ВАСИЛ КЪНЧОВ“ № 86“ аз не мога да знам. За нормалните хора фискалния апарат е обвързан с обекта, в който става продажбата/услугата,  и за всеки отделен обект се изисква отделен апарат. Дали това е така и за общинските предприятия или те са привилегировани? Защо фискален апарат, предназначен за работа на паркинга пред НАП се намира на наказателния паркинг в ж. к. „Дъбника“?
Преди да напусна паркинга мъжът ми ме извика да снимам задна лява броня на Реното, която беше ударена. Пазачът също дойде да види и се съгласи с нас.
На следващият ден лично отидох в ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца  да подам молба да получа записите от камерите на репатриращият автомобил и тези от паркинга. Отказаха ми с аргумента, че срока бил 10-14 дни и ще се наложи да почакам. Като се прибрах, разказах на мъжа ми за случката.
И до момента не съм получила всички видеоматериали от инцидента, заснети от камерите и служителите на  ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца. Силно се съмнявам, че изобщо ще ги получа. Дано все пак да ги дадат в цялост, а не като избирателно манипулирани кадри на разследващите и медиите.
Все пак, от единият материал които успях да взема съм дала на медиите и в по-късните часове на деня ще се опитам да споделя и в интернет. От него става ясно, че мъжът ми НЕ Е „беснял и чупил колата“ си, както твърдят служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, гр. Враца в медиите.
НЕ ОПРАВДАВАМ ДЕЙСТВИЯТА НА МЪЖА МИ!
СМЯТАМ, ЧЕ Е ПОСТЪПИЛ НЕОБМИСЛЕНО!
УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ СЪЖАЛЯВА ЗА СТОРЕНОТО!
РЕАГИРАЛ Е ЕМОЦИОНАЛНО НА УНИЖЕНИЕТО, КОЕТО ПРЕЖИВЯХМЕ И СЕ Е ОПИТАЛ ДА ЗАЩИТИ ЛИЧНОТО СИ ДОСТОЙНСТВО!
НЕ МОГА ДА ГОВОРЯ ОТ НЕГОВО ИМЕ, ЗАЩОТО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО МУ ПРЕДИ СЕДМИЦА ДО МОМЕНТА НЕ МИ БЕ ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТА ДА СЕ ВИДЯ С НЕГО.
До този момент, Районна прокуратура не е уважила молбата ми за свиждане. И не само това. В хода на досъдебното производство АЗ НЕ СЪМ разпитвана въпреки, че съм свидетел и участник в някои от събитията, довели до злощастния инцидент. От материалите в делото, обаче, е видно е са разпитани главно служители на  Община Враца и лица, които са в непряка зависимост от нея. Като стана въпрос за зависимости, любопитна подробност е, че прокурорът по делото е съпруг на общински съветник в Общински съвет Враца, чиято партия подкрепя кмета и в момента. Това на мен ми обяснява факта, защо прокурорът поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че съпругът ми не е осъждан, има работа, постоянен адрес и две малолетни деца, за които се грижи. Той е отговорен баща, човек със силно изразено чувство за чест и достойнство. Не е страхливец и няма да се крие. Ще поеме отговорност за постъпката си. Не виждам какво друго престъпление си представя прокурорът, че ще бъде извършено и изобщо по какви обективни причини мъжът ми трябва да е с най-тежката мярка за неотклонение. Сякаш е сериен убиец или наркотрафикант!? 
Уважаеми съграждани, много от вас ни познават лично. 22 години аз заставам с името и труда си пред вас. Приемам като лична обида, опита на служители в едно общинско предприятие да ме третират като скот, да плащам откуп, да разпространяват клевети, да употребяват обидни квалификации към мен и членове на моето семейство. Ние не сме животни! 
Аз имам достойнство!
Достойнство има и моят мъж! Това е причината за неговото деяние. 
Надявам се, че КОЙТО ИМА ОЧИ- ЩЕ ВИДИ! Надявам се случилото се да доведе до правилни изводи всички – и в общината, и в прокуратурата и в съда, и в обществото! Двойният стандарт се търпи до време! 

Аз съм Елена. Аз съм жената на „терориста“ от Враца.
24.11.2020, 14:39 часа
19713 25
Коментари

ЗДРАВЕЙ ПОДКРЕПЯМ ТЕ, И ТЕБ ТЕ ПОЗНАВАМ

16.12.2020, 17:08 часа
ЕДВА ПРЕДИ ДВА ТРИ ДЕНА РАЗБРАХ, ЧЕ Е ТОЙ И НЕ МОЖЕХ ДА ПОВЯРВАМ И ДРУГИ ХОРА КОЙТО ГО ПОЗНАВАТ НЕ ВЯРВАТ, НО ИДВА ЕДИН МОМЕНТ В КОЙТО НЕ ТИ ИЗДЪРАЖАТ НЕРВИТЕ ТОВА Е НОРМАЛНО СЪСТОЯНИЕ ПРИ ВСЕКИ ЧОВЕК, ОБЩИНАТА ЗАСЛУЖАВА И ПОВЕЧЕ.

ЗДРАВЕЙ

16.12.2020, 16:59 часа
АЗ ВЕСКО ГО ПОЗНАВАМ ЛИЧНО МНОГО ДОБРО И ГРАМОТНО МОМЧЕ, ЩОМ Е НАПРАВИЛ ТОВА, ЗНАЧИ МУ Е ПРЕКИПЕЛО, НЕ ГО ОПРАВДАВАМ НО ГО ПОЗНАВАМ!!!! НО ОБЩИНАТА СИ ГО ЗАСЛУЖАВА ПРЕДПОЛАГАМ И ВИЕ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ В ТАЗИ ОБЩИНА СИГУРЕН СЪМ, ЗНАМ ЧЕ СТЕ ДОБРИ ХОРА

Аз

26.11.2020, 23:17 часа
Начинът по който сте изразили протеста си е крайно опасен и инфантилен. Надявам се да загубите делото и човекът запалил автомобила да лежи в затвор. Не сте си на село дето си палите огън в двора да си варите бурканите

Аз

26.11.2020, 23:14 часа
Аз мисля че както и да са се държали с вас в наказателния паркинг, е абсурдно да си запалите автомобила насред града в близост до училище и детска площадка. Там учат и играят моите деца, а не служителите на паркигни и гаражи

леле

24.11.2020, 21:54 часа
Кво да прай този мъж при такава жена, освен да си палне колата и некое друго полицайче, ама не къде да е, а пред общината, на плочките, понеже той ги турил..........

леле

24.11.2020, 21:49 часа
Ле, ле!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тия мани, че са спрели автомобила си къде не требва, ама и нагли бе. Като гледем клипа, май че изпълнитела е мъжа, но подстрекателя/поръчетиля е тази лелка от горе на снимката на статията.

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

24.11.2020, 21:32 часа
ДРУГАРКО,СЪПРУГО - Сега при тази ситуация - КУРВИТЕ ОТ ОКРЪЖНИЯ СЪД, могат да въртят номера за насрочване на СЪДЕБНОТО ЗАСЕДАНИЕ, а това е вече претъпление до тук и от тук нататък. Ти трябва да възразиш на няколко нива с препоръчани писма, -документ

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

24.11.2020, 21:25 часа
ДРУГАРКО,СЪПРУГО - ОКРЪЖНАТА ПРАВОВА ЗАМ. ПРОКУРОРКА КАМЕЛИЯ МЛАДЕНОВА Е ВИНОВНА В СЛУЧАЯ КАТО ОБЩЕСТВЕН - НА КМЕТО СОЛ ПУТКА, ДА ВЪРШИ ПРЕСТЪТЛЕНИЯ ЗА ОКРЪЖНИЯ СЪД. ТЯ Е ВЛАСНА ПУТКА, НО НЕ РАЗБИРА ОТ ПРАВО - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

24.11.2020, 21:21 часа
ДРУГАРКО,СЪПРУГО - На третия ден по закон 72 часа се провежда СЪДЕБНО ДЕЛО, ЗА ДА СЕ РЕШИ КАКВО ЩЕ СЕ ПРАВИ СЪС ЗАДЪРЖАНИЯ, ЩЕ ГО ПУСКАТ ЛИ ИЛИ ГО ОСТАВЯТ В АРЕСТА - Съдииските курви с терорист Калин Каменов, направиха престъпление защото минаха часо

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

24.11.2020, 21:14 часа
ДРУГАРКО,СЪПРУГО - Аз се явих на 18.11.2020, но нямаше дело - ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! На 19.11.2020. бях в София, и курвите преснтъпници от Съда правят съд сд определение в 3 дни да се обжалва пред ОКРЪЖНИТЕ КУРВИ.Такова решение също е престъпление ...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha