Северна Македония инвестира 50 млн. евро в пътища, свързващи я с България

Северна Македония инвестира 50 млн. евро в пътища, свързващи я с България Република Северна Македония инвестира 50 милиона евро в пътна инфраструктура, свързваща я с България, заяви днес при посещение в Делчево министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, цитиран от агенция МИА.
Министърът отбеляза, че инвестициите в нови пътища в източната част на страната са "инвестиции в добросъседство" и те ще осигурят по-добри връзки и сътрудничество на общините, бизнеса и гражданите от двете страни на границата, предаде БТА.
Бочварски каза, че министерството на транспорта и съобщенията инвестира не само в реконструкция, но и в строителство на нови пътища в източната част на страната. Първият участък от експресния път Щип-Кочани вече е изграден, а вторият е в процес на строителство, каза министърът, като подчерта, че пътят е важен не само за свързването на Щип и Кочани, но и за свързването на този район с България. Той добави, че пътят Македонска Каменица-Делчево вече е реконструиран, завършена е и реконструкцията на пътя Берово-Клепало, който е важен за откриването на нов граничен пункт между двете страни.
Бочварски каза също, че новата процедура за избор на изпълнител за строителството на първата директна жп връзка между Република Северна Македония и България ще бъде обявена през първото тримесечие на 2021 г.
24.11.2020, 16:21 часа
610 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha