Съдът наказа телефонни измамници от Враца, представяли се за полицаи

Съдът наказа телефонни измамници от Враца, представяли се за полицаи По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца съдът е признал за виновни подсъдимите Д. Г., К. К. и В. А., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 210, ал. 1, вр. чл. 209, ал. 1 от НК.
През период повече от една година - от февруари 2018 г. до март 2019 г., във Враца, тримата мъже, действайки в съучастие, като измамили жители на града, с цел имотна облага.
Престъпниците използвали сходна схема – чрез телефонни обаждания те убеждавали гражданите, че съдействат на полицията за залавянето на престъпници. За целта Д. П. се представял за служител на МВР. Пострадалите изпълнявали инструкциите на „полицая Петров“, „следователя Кръстев“, „Стефанов от криминална полиция“ и оставяли на указаните от тях места парични суми и златни накити. Общата стойност на причинената имотна вреда възлиза на 28 986.50 лева.
С осъдителната присъда на Д. Г. е наложено наказание от три години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и по две години и осем месеца „лишаване от свобода“ на К. К. и В. А., изтърпяването на което е отложено за срок от четири години.

*Снимката е илюстративна
24.11.2020, 16:55 часа
924 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha