Напрежение пред МС и парламента, протестиращи се събраха срещу локаута /снимки/

Напрежение пред МС и парламента, протестиращи се събраха срещу локаута /снимки/ Първоначалните заявки, че 2000 таксита ще се включат в днешния протест на превозвачите, срещу приетото вето на президента Румен Радев срещу законодателните поправки, с които управляващите искаха да въведат затвор за споделеното пътуване, се оказаха силно преувеличени.
По-малко от 50 жълти коли и още толкова автобуси паркираха пред сградата на парламента, бившия партиен дом. Някои от шофьорите изобщо си нямаха представа защо са ги събрали и част от тях предпочетоха да отидат на протеста на гражданите, които не са съгласни с въвеждането на по-строгите мерки в борбата с коронавируса под прозорците на Министерски съвет и да попеят "Мутри, сбогом! Бойко и Каскета са мафия".
На него се събраха няколкостотин души като най-многобройно бе присъствието на активистите на партия "Възраждане". Пред МС се стигна до напрежение след като част от протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на "Дондуков" №1. Бе запалена и доста мощна димка.
Събитието бе организирано като Национален митинг "Да спасим народа от фалит". В момента протестиращи се събират до градинката на Националната художествена галерия пред входа на Народното събрание, а на мястото пристигат стотици полицаи и сили на жандармерията. Хората скандират "Оставка", "Убийци" и "Борисов е позор! Оставка и затвор".
 
25.11.2020, 12:18 часа
606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha