В Рим вече може да се изследваш за COVID-19 и пред аптеката

В Рим вече може да се изследваш за COVID-19 и пред аптеката

В Рим вече 70 аптеки предлагат бърз тест за коронавирус. Той струва 22 евро и е за сметка на желаещия, а не на здравната каса. След автономната провинция Тренто, Лацио е първата област в Италия, която предлага извършването на бързи тестове на частно. Те не се нуждаят от предписание на домашния лекар. Резултатът от тях идва след 20 минути. За извършването на кръвния тест е необходима само резервация по телефона, както се прави и за обеда в ресторанта. Римските аптеки се включват в инициативата на доброволен принцип.
Тестовете се извършват задължително в затворени и изолирани палатки пред аптеките. Ако няма такива, то аптекарят трябва да предвиди реализирането на изолиран коридор в аптеката до мястото за извършване на теста. Той не се извършва от аптекаря, а от специализиран персонал. В случай на положителен тест, е необходимо извършването на втори тест по предписание на здравните области на Лацио.
Италианското правителство обмисля забрана за движението между различните области в Италия през декември, ако те са в „жълтата” зона. За коледните празници ще бъде възможно само връщането по родните места. Ще бъде забранено функционирането на ски пистите и съоръженията. Италианците ще посещават извънградските си вили, само ако те са в същата област на домовете им. В червените зони обаче ще бъде забранено всякакво движение. За идващите от чужбина ще се въведе извършването на задължителен тест за вируса, а за много страни – и поставянето под карантина. Списъкът на страните ще бъде определен след дни.

28.11.2020, 15:38 часа
570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha