От "Кариана" /Ерден/ обявиха с отворено писмо защо напускат родния футбол

От "Кариана" /Ерден/ обявиха с отворено писмо защо напускат родния футбол Лидерът във Втора футболна лига "Кариана" /Ерден/ потвърди официално напускането си на родния футбол. Днес от клуба разпространиха отворено писмо в медиите, в които официално назоваха причините за оттеглянето си. Документът е подписан от вицепрезидента Камелия Йосифова.

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ФК "Кариана"
Комплексни са причините ФК "Кариана" /Ерден/ да преустанови участието си във Втора професионална футболна лига от 1 януари 2021 година. Една от тях е, че в момента здравословното състояние на собственика на клуба Милан Йосифов е нестабилно. От няколко месеца лекарите се опитват да се справят със здравословните проблеми на баща ми.
Както Ви е известно, проектът „Кариана” е именно на Милан Йосифов. Само неговото силно желание и любов към футбола, подкрепата на семейството и успешно ръководения бизнес, позволиха на ФК ,,Кариана“ да се реализира успешно шест години, от които трета в професионалния футбол. Благодарение на футболистите и добрата работа на треньорския щаб ФК "Кариана" съвсем заслужено дълго време е лидер в класирането. Повечето специалисти в България не вярваха, че един отбор от село може да е начело и да превъзхожда съперници с традиции във футбола. Няма как с лека ръка да се сложи точка на нещо, което е градено с години, с много нерви, и не на последно място, с много любов!
За жалост, живеем във време на пандемия, което също дава отпечатък върху живота в целия свят. Въпреки кризата през пролетта, ръководството на ФК "Кариана" не остави футболисти и треньори, както и техните семейства без заплати. Месечните възнаграждения се получаваха не на 50, не на 70, а на 100 % в месеците, когато държавата бе затворена, докато в други клубове имаше драстични намаления. Така е и сега – винаги навреме се изплащат заплати и премии.
ФК "Кариана" не получава никаква помощ от държавата, средствата за издръжка са единствено от успешно ръководения бизнес на собственика на тима от село Ерден. Държавата помага на спорта в страната, но за едни е майка, а за други мащеха. За едни има милиони за стадиони, а за други – нищо! Със собствени средства клубът има затревен терен и терен с изкуствена настилка, където могат да се играят и официални мачове. С огорчение отчитаме, че за хората, които дават пари за спорта няма данъчни облекчения, а само нови и нови разпоредби и изисквания.
Настояваме да се промени политиката на ръководния орган на българския футбол – БФС! За всички е видно до къде стигнахме с любимата ни игра. Спомените от далечната 1994 година все повече избледняват, а светлина в тъмния тунел няма!
ФК "Кариана" си спечели уважението на много хора в региона и страната. Тимът от това малко бойчиновско село показа как трябва да се работи, за да има успехи!
Не се съмнявам, че негативните реакции за преустановяването на участието на отбора са много.
За жалост, когато в едно нещо се намеси и човешкият фактор – трябва да се взимат и трудни решения!

Камелия Йосифова, вицепрезидент на ФК "Кариана"
01.12.2020, 12:52 часа
28051 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha