Осман Октай: Може да има управление БСП - ДПС и тогава да бъде ударен Бойко Борисов

Осман Октай: Може да има управление БСП - ДПС и тогава да бъде ударен Бойко Борисов Може да се обединят БСП и ДПС след изборите, прогнозира пред БНР в предаването "Политически НЕкоректно" бившият заместник-председател на ДПС и съосновател на партията Осман Октай".
"БСП печели с 1 пункт парламентарните избори и са първа сила в новия парламент. Излиза Корнелия Нинова, след като получи мандата за съставяне на правителство от президента Радев, и казва, че е готова на саможертва, защото от тази тежка криза може да се излезе с нашата отговорност, като съставим програмно управление с 10-ина точки. Канят Слави Трифонов и той отказва, като го смилат колко е безотговорен. Канят "Демократична България", която ще влезе в следващото народно събрание, те също отказват. И казва, че няма избор, трябва да покани и ДПС. Движението за права и свободи отива с готовност, но казва, че няма да участва, а ще подкрепи спасяването на България. Тогава очаквам да бъдат ударени Бойко Борисов и Делян Пеевски. И тогава Иван Гешев изчиства образа на ДПС и Ахмед Доган и казват, че той нищо не е знаел, а говорители на ДПС ще започнат да говорят как Доган не е знаел какво са вършили Пеевски и Борисов зад гърба му", разви тезата си Октай.
Според него хора като Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".
"Решението кога кой да бъде ударен го вземат хората, които градиха този модел още от Кръглата маса, с всички структури на силови, контролиращи, милиционерски. Те са остарели, но имат синове, имат наследници и никога не изпускат властта", обясни Октай.
Липсата на депутата от ДПС Делян Пеевси на Национална отчетно-изборна конференция, която се проведе в събота, Октай обясни с факта, че Пеевски не е член на Движението. Той е убеден, че няма да има промени в ръководството на ДПС. "Появата на Доган, означава, че той контролира партията. Без негова воля и без негова санкция нищо не се случва там".
Според Осман Октай България се превръща в "много важна логистика" за Москва, НАТО и ЕС:
"Не случайно лъсна некоректната позиция на Бойко Борисов за обединение на Балканите. Всичко това, което се случи със Северна Македония, е много голяма драма. Споделям мнението, че трябваше да отворим вратата за нашите братя и по този начин интеграцията щеше да бъде много ефективна. Всичко това обслужва чужди интереси - руски и сръбски", каза Октай
Той каза още, че задкулисието отново е управлявало ситуацията, защото обичат да работят и с Брюксел, за да му харчат парите, и със САЩ и НАТО, но и с Москва.
13.12.2020, 14:07 часа
838 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha