Опасно време в Гърция, призоват хората да не излизат

Опасно време в Гърция, призоват хората да не излизат Гражданска защита в Гърция предупреждава за екстремно време, особено на някои гръцки острови и призова хората да останат на закрито.
Гръцката гражданска защита издаде предупреждение за екстремни метеорологични явления и спешно посъветва гражданите в засегнатите райони да бъдат особено предпазливи и да избягват да излизат на открито, когато явленията са интензивни.
След спешно заседание вчера, генералният секретар на гражданската отбрана Василис Папагеоргиу настоятелно призова жителите на райони, засегнати от лошото време, да бъдат особено предпазливи и да избягват да излизат на открито.
Силен дъжд и бури засегнаха южните части на Гърция вчера, включително Крит, Додеканезките острови, Йонийските острови до и на юг от Кефалония, Западен Пелопонес и Цикладските острови.
Предполагаше се, че метеорологичният фронт ще се движи на изток, достигайки Източен Пелопонес и островите в Източните Егейски морета по-късно през деня и ще премине нагоре към източна и централна Гърция, Тесалия и Спорадските острови през нощта.
Лошото време се очаква да продължи в северна Гърция днес, дъждовете ще са съпроводени от много силен северен вятър.
Гражданската защита също така посъветва обществеността да обезопаси домовете си и всички предмети, които могат да причинят щети или наранявания, да провери дали вратите и прозорците са добре затворени и да има предвид уличните наводнения.
14.12.2020, 08:37 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha