Корнелия Нинова гледа към коалиция с "Има такъв народ"

Корнелия Нинова гледа към коалиция с "Има такъв народ" Въпреки предколедните заявки за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори от БСП с коалиционните й партньори понастоящем, лидерката на червените Корнелия Нинова е разкрила на последното заседание на Изпълнителното бюро, че открито гледа към съюз със Слави Трифоновата партия, научи Lupa.bg.
"Със Слави сме 100%", са точните думи, които Нинова произнесла на последното за 2020 г. заседание на тясното партийно ръководство, разкриха наши източници. Информацията трябвало да се пази в тайна, но при среща на Нинова с актива в една от структурите на соцпартията, тя и там изпуснала намерението си да склони "Има такъв народ" към коалиция със Столетницата. 
Новината идва на фона на споразумението за общи листи и съвместно явяване на изборите, което бившият омбудсман и лидер на платформата "Изправи се.БГ' и Отровното трио подписаха тази седмица. Заради него Нинова отправила поглед към другият потенциален ракетоносител на избиратели от протестните действия през лятото - партията на Дългия. В същото време обаче самите поддръжници на Трифонов не били наясно с плановете на червената шефка и останали като гръмнати след новината, че тя искала съюз с тях. 
Според информаторите ни в соцредиците Нинова искала да консолидира онази част от бунтарите на площада, която не виждала като подходящ свой представител нито Манолова, нито Триото за предстоящия вот. Имало постъпки от "Позитано" 20 и за разговори с бившия служебен премиер Ренета Инджова, както и към други обществено значими фигури, които Нинова искала да покани в т.нар. гражданска квота в списъците за кандидат-депутати. Както вече ви съобщихме, 15% надпартийни лица се очаква да заемат първите места в листите на БСП за изборите. 
01.01.2021, 10:06 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha