Вижте 3 знака, че някои от приятелите не ви уважават

Вижте 3 знака, че някои от приятелите не ви уважават Приятелите са неизменна част от живота ни. Те го правят завършен. Разбира се това важи за добрите, които в годините са доказали, че сме важни за тях. От друга страна, може би всеки има или е имал поне по едно токсично приятелство. То сякаш оставя усещане за напрежение, повече натоварва, отколкото да създава приятни емоции. Понякога е трудно да отсеем добронамерените приятели от тези, които не ни уважават. Вторите се прикриват добре, показват фалшива загриженост, често подвеждат с приказки, лъжат. Кои са трите сигурни знака, че в обкръжението си имате приятел/приятелка, които не ви уважават?

Очакват винаги да сте край тях
Това е черта на характера на онези ваши приятели, които са егоисти и вярват, че те заслужават винаги да сте насреща, когато им се пие кафе, когато им е скучно. Очакват да зарежете това, с което се занимавате в настоящия момент, за да им угодите. Разбира се, че е важно да бъдете до близките си приятели, не само когато вие имате трудности или те, но и в хубави мигове. Но все пак всеки има личен живот, хобита, интереси. Не ви е позволено да имате свободно време за себе си. Очакват да изоставите всичко, за да сте до тях. Когато вашият приятел се държи по този изискващ начин, манипулира, гневи се, без да зачита желанията ви и плановете ви, това е показател, че не ви смята за личност с интереси и занимания, извън вашите взаимоотношения.

Все няма време за вас
Може би на всеки от нас ежедневието е динамично. Имаме куп семейни задължения, натоварен работен график... понякога ни отнема часове, докато върнем обаждане, отговорим на съобщение. И все пак успяваме да намерим мъничко време, за да чуем приятелите си как са, да им пишем в социалните мрежи и дори да намерим час-два, за да се видим. Но знаете онази приятелка/приятел, който винаги е много зает в работата, в личния живот, който като срещнете случайно ви обещава, че ще ви се обади, ще се уговорите да се видите... За съжаление празните приказки са показател, че не само не сте приоритет и ви избягват целенасочено, но и не ви уважават.

Завиждат ви
Завистта е в човешката природа. Колкото и добре да сме подредили живота си, винаги има нещо, за което да завидим поне малко на приятели. Но онези, които не ни уважават, не успяват да скрият завистта си към нас, когато получим повишение в работата, имаме нова придобивка, щастливо влюбени сме и т. н. И не мислете, че завиждат само тези, които нямат. Много добре уредени личности също не се радват за чуждите успехи. Ако в обкръжението си имате такъв приятел, който постоянно се състезава с вас, винаги поставя акцента върху своя живот и понякога виждате у него онзи поглед на завистта, който няма как да сбъркате... бъдете сигурни, че не ви уважава и цени.
13.01.2021, 11:00 часа
1065 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha