Христо Иванов: Главното общо предприятие на Бойко Борисов и Делян Пеевски се казва Иван Гешев

Христо Иванов: Главното общо предприятие на Бойко Борисов и Делян Пеевски се казва Иван Гешев ”Главното общо предприятие на Борисов и Пеевски се нарича Иван Гешев”, заяви Христо Иванов, лидер на ”Да, България” и съпредседател на ”Демократична България”.
По думите му темата за връзката между премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски е била водеща за "безпрецедентните протести" през лятото и "безпрецедентните мнозинства", които са подкрепили демонстрациите срещу правителството и главния прокурор: "България никога няма да има здрави институции, никога няма да има адекватни доходи и адекватен на своя потенциал растеж, ако от нея продължава да се крадат по 10 млрд. лева на година, каквито изчисления са правили експертни групи за размерите на корупцията в страната. ... Спирането на сараевския модел на обсебване и кражба ще спре това"
Иванов беше категоричен пред БНР, че ефективна и независима прокуратура ще направи невъзможно "следващи Доган и Пеевски да възникнат":
"Която не просто да разследва Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това са хора, които са поставени над закона. Прокуратурата е ключовата причина, защото тя е господар на наказателния процес, инициатор", уточни той и добави, че ако главният прокурор не се казва Иван Гешев, това не се променя автоматично:
"Но започва да се променя, защото за първи път се вижда, че над него има едно нещо, което се казва: "Национален суверенитет на българските граждани, които искат да наложат законност". Когато гражданите видят, че някой понесе отговорност за това, че покрива българската мафия, защото това е длъжностната характеристика на главния прокурор, в частност Иван Гешев, в неписаната конституция на българската мафиотизирана държава, тогава всички надолу по веригата ще започнат да си правят изводи, че има закон".
Христо Иванов подчерта, че всички политически формации, които ще се явят на предстоящите избори, трябва да застанат пред гражданите и да поемат ангажимент да бъде уволнен главният прокурор Иван Гешев и това става чрез промени в Конституцията.
10.01.2021, 14:48 часа
1062 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha