Румен Петков при президента: Правителството съзнателно смачква машинното гласуването

Румен Петков при президента: Правителството съзнателно смачква машинното гласуването “Правителството съзнателно смачква процеса с машинното гласуването, за да няма после и електронно”, заяви на срещата с президента председателят на партия АБВ Румен Петков.
По думите на Петков, правителството пречи за машинния вот, като той допълни и че фирмата, която ще ги доставя е регистрирана в офшорна зона.
От своя страна, президентът коментира предложението на АБВ за провеждане на изборите в два последователни дни. Според държавният глава това крие допълнителни рискове, като открит остава кой и къде ще съхранява бюлетините през нощта.
“Има консенсус, че трябва да има промяна в Изборния кодекс”, заяви държавният глава Румен Радев по време на провелата се днес среща между него и представители на политическа партия “Алтернатива за българско възраждане”.
От своя страна, лидерът на партия АБВ Румен Петков поиска да има две дати за изборите, като той посочи, че това следва да са 15-ти и 16-ти май. По думите, това ще позволи да се гласува само в светлата част на деня.
“Ако е на 15-ти и 16-ти май, ще имаме голяма възможност за масова ваксинация”, обясни още Петков, като се изказа и в подкрепа на онлайн заснемането на броенето. Политикът се изказа и против идеята всички членове на ЦИК да се ваксинират.
10.01.2021, 16:36 часа
783 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha