Намериха черна кутия на катастрофиралия край Индонезия пътнически самолет

Намериха черна кутия на катастрофиралия край Индонезия пътнически самолет Издирвателен екип от водолази откри една от черните кутии на катастрофиралия пътнически самолет Boeing 737-524 на Sriwijaya Air край бреговете на Индонезия, съобщи кинайската информационна агенция „Синхуа“, позовавайки се на местна телевизия.
Той падна в Яванско море на 9 януари. Устройството е било транспортирано до пристанището на Джакарта, уточни Ройтерс.
Не е пояснено дали е намерен рекордерът за полетни данни на самолета или диктофонът в пилотската кабина.
Самолетът Boeing 737-500 с 62 души на борда падна в Яванско море в събота четири минути след излитане от основното летище на Джакарта.
По-рано във вторник на мястото на катастрофата бяха открити още човешки останки, както и лични вещи като портфейли, съдържащи лични карти.
Самолетът изпълнявал вътрешен полет към Понтианак на остров Борнео, на около 740 км от Джакарта, преди да изчезне от екраните на радарите в зона със силна турбулентност.
Това е втората голяма въздушна катастрофа в Индонезия, откакто 189 пътници и екипаж загинаха през 2018 г., когато Ling Air Boeing 737 MAX също катастрофира в Яванско море скоро след излитането си от Джакарта.
Разследващите ще разчитат до голяма степен на полетните записващи устройства, за да определят какво се е объркало.
Самолетът на Sriwijaya Air е бил на около 27 години, много по-стар от проблемния модел на Boeing 737 MAX. По-старите модели 737 са широко използвани и нямат система за предотвратяване на сривове, причинила кризата с безопасността на MAX.
12.01.2021, 13:58 часа
484 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha