Прокуратурата във Видин разследва случая с нахапаното от куче 10-годишно дете

Прокуратурата във Видин разследва случая с нахапаното от куче 10-годишно дете Районна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на дете, което е било нахапано от домашно куче - престъпление по чл. 325в,  ал. 1 от Наказателния кодекс.
Вчера, около 10.30 часа, на ул. “Виктор Юго“ във видинското село Тияновци, домашно куче, порода кавказка овчарка, нападнало и нахапало в областта на лявата ръка 10-годишната В.Б. За случая по-рано днес съобщи медията ни. 

Ужасяващ инцидент! Куче нахапа жестоко 10-годишно дете във Видинско

Собственикът на кучето - 72-годишният Л.Т., който станал свидетел на инцидента, успял да прибере кучето в двора си. После той оказал помощ на пострадалото дете.
Вследствие на инцидента на В.Б. е причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на горен ляв крайник, довела до трайно затрудняване на движението му.
Според събраните до момента доказателства кучето е било домашно отглеждано и е успяло да излезе от двора на имота през незатворена от собственика му дворна врата.
По досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели, предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза.
14.01.2021, 16:38 часа
207 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha