Списъци с желаещи да се ваксинират изготвят джипитата във Видин

Списъци с желаещи да се ваксинират изготвят джипитата във Видин Личните лекари във Видин изготвят списъци на пациентите си, заявили желание да се ваксинират срещу COVID-19. Всеки, който желае да се имунизира, е необходимо да посети своя личен лекар, обясни директорът на Регионална здравна инспекция Видин д-р Венцислав Владински.
"Те събират, правят списъци на желаещите, за личните им пациенти става въпрос. Но засега още не е стигнато до тази фази, засега само се правят списъците, както сме правили списъците за педагогическия персонал, както е навсякъде. Няма срок, тъй като сега някои имат желание, други обмислят какво да направят, двоумят се. Това ще бъде и другия месец, и по-другия месец, съвсем нормално е това", заяви той.
Общопрактикуващите лекари се очаква да се включат в четвъртия етап от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, когато започва имунизацията на възрастните хора и хората с придружаващи заболявания. Ваксините ще им бъдат предоставяни от Регионалната здравна инспекция по предварително изготвен списък.
16.01.2021, 16:55 часа
720 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha