Правят списък на улиците и паркингите за ремонт във Видин

Правят списък на улиците и паркингите за ремонт във Видин

Уточняват улиците и паркингите във Видин, които ще бъдат ремонтирани с предоставените чрез Постановление на Министерски съвет на общината 2 750 000 лв. Отделно от това още над 700 000 лв. ще бъдат предвидени в бюджета за благоустрояването на останалите населени места.
„Активно се работи и по въпроса за отдаването на концесия на минералните извори, като той вероятно ще бъде решен през настоящата година“, това заяви кметът д-р Цветан Ценков. Той допълни, че един от основните приоритети на местната управа остава благоустройството на населените места и даде за пример дейностите по поддържане на зелените площи, както и стартиралото преди около месец премахване на самонастанилата се растителност в „Шарампоя“.
„За пръв път от 30 г. започнахме да чистим град Видин от табела до табела, да премахваме избуялата на много места растителност, като влязохме и в кварталите – комплексите „Вида“ и „Химик“ вече сме ги почистили основно и до пролетта ще минем през целия град. Отделно в селата по същия начин започваме цялостно почистване, включително на гробищните паркове“, каза д-р Ценков.

17.01.2021, 10:24 часа
793 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha