Разпространява се петиция с призив за пълен локдаун в Европа

Разпространява се петиция с призив за пълен локдаун в Европа В Европа се разпространява петиция с призив за пълен локдаун заради разпространението на COVID-19. Жертвите по света вече надхвърлиха 2 милиона души.
През изминалата седмица Великобритания постави нов черен рекорд на починали от коронавриус. Затова от понеделник Обединеното кралство се готви да засили граничния контрол и да затвори всички така наречени „ пътни коридори", за да се защити от всички непознати нови щамове на COVID-19.
Заради британския щам Франция планира масово тестване на деца за COVID-19. Оказа се, че в тази европейска държава вирусът се разпространява по-бързо и сред най-малките.
Междувременно Австрия въведе задължителна онлайн регистрация преди влизане в страната. Там тече и масово тестване на населението.
А в Гърция ваксинираните ще получават по-лесен достъп до морето през лятото. Сертификатът вероятно няма да е задължителен, но с него няма да се изискват тестове за COVID-19
Испанските власти обсъждат въвеждането на тотален локдаун. Причината е натисът върху болниците заради големия брой новозаразени с коронавирус в страната.
Нови ограничения въвждат от днес в няколко области на Испания. В Андалусия, където се намирам в момента се въвежда полицейски час от 20 вечерта до 6 сутринта.
Никой няма право да излиза без уважителна причина. Ресторантите тук затварят в 18 часа. Това е и новият час на затваряне на магазините, които не са от първа необходимост. Тези за хранителни стоки трябва да преустановят работа в 20 часа.
Учениците обаче продължават да посещават училище.
Темата за готвения тотален локдаун скара властите на регионално и национално ниво. Правителството не иска да налага повече ограничения, защото бюджетът не може да издържи да подпомага затворени сектори.
От друга страна здравната система в отделни райони е претоварена и това кара местните власти да налагат локални по-строги ограничения.
Тук хората са свикнали да живеят с мерките и да носят маска на открито. Те не се притесняват да посещават ресторанти и кафенета, особено сега, когато температурите през деня са около 18 градуса, а времето е идеално за разходка на открито.
17.01.2021, 15:08 часа
502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha