Над 40 бебета са проплакали в монтанската болница от началото на годината

Над 40 бебета са проплакали в монтанската болница от началото на годината Над 40 бебета са проплакали в монтанската болница от началото на годината, съобщиха от лечебното заведение.
В Деня на родилната помощ, в многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана очакват да се роди 42-рото по ред бебе от началото на 2021 г., а бъдещата майка е от Видин, каза акушерката Цветанка Василева. 
Тази година заради противоепидемичните мерки отбелязването на празника ще премине по-скромно. Денят на родилната помощ, известен още като Бабинден е празник, на който общество ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита приноса на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България.
През 2020 година в болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана са родени 798 бебета са родени, което е своеобразен рекорд. През по-голямата част от годината болницата поемаше и ражданията на родилки от област Видин, където родилното отделение беше затворено. 
21.01.2021, 13:58 часа
461 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha