Съдът във Враца остави зад решетките дилър на наркотици от Мраморен

Съдът във Враца остави зад решетките дилър на наркотици от Мраморен Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. Г., съобщиха от институцията.
Обвинението срещу него е за това, че на 21 август 2020 г. в с. Мраморен, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, притежавал с цел разпространение 0.736 гр канабис и 89.816 гр амфетамин.
Обвиняемият е криминално проявен и многократно е осъждан за тежки умишлени престъпления, включително за убийство. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на К. Г. към престъплението, в което е обвинен. Данните по делото сочат също, че е налице хипотетична предпоставка обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. Мъжът е бил обявен за общодържавно издирване.
„Определяйки исканата от прокурора мярка "задържане под стража" на този етап от разследването, съдът смята, че тя ще е най-подходяща с оглед личността на обвиняемия и за превантивното въздействие върху останалите членове на неговата социална среда, като се съобрази и с високата обществена опасност на престъплението. По този начин ще се отнеме възможността му да извърши други престъпления и да възпрепятства ритмичното разследване“, се казва още в мотивите на съда.
Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване или протест в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.
 
21.01.2021, 13:49 часа
1067 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha