ГЕРБ започва да набира кандидати за депутати, търси нови лица

ГЕРБ започва да набира кандидати за депутати, търси нови лица ГЕРБ стартира кампанията за издигане на кандидати за народни представители. Номинации могат да правят всички общински структури на управляващата партия в периода 26 януари - 8 февруари. Решението за това е било взето от Изпълнителната комисия - тясното ръководство, съобщиха от пресцентъра.
Номинациите за депутати ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една структура, се посочва още в кратката информация за заседанието на ИК.
Кандидати за народни представители, които са членове на партията в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната. В листата на ГЕРБ по традиция ще могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота, се казва в съобщението.
Изпълнителната комисия на партията прие и критериите, на които да отговарят номинираните кандидати, но не е ясно на какви критерии точно трябва да отговарят кандидат-депутатите.
След приключването на процеса, партийният изпълком "ще направи детайлен преглед на всички предложения и ще утвърди кандидатските листи". Както е известно в ГЕРБ е наложена традицията последната дума по въпроса да има лидерът Бойко Борисов.
През лятото Борисов заяви, че на парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април, ГЕРБ ще е с обновена листа. "Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение кой е в листите. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети", коментира тогава лидерът на ГЕРБ.
22.01.2021, 12:15 часа
756 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha