Първа положителна проба за COVID-19 от ноември насам в Нова Зеландия

Първа положителна проба за COVID-19 от ноември насам в Нова Зеландия Здравните власти в Нова Зеландия обявиха, че се работи по възпиране на евентуално предаване на коронавируса, след като жена, излязла наскоро от изолация, даде положителен тест, предаде ДПА.
В страната не е имало случаи на предаване на болестта от ноември насам. Всички регистрирани случаи са при лица, пристигнали от чужбина.
Вчера 56-годишна цена, върнала се от Европа на 30 декември миналата година, даде позитивен тест. Тя прекарала задължителната 14-дневна изолация в Окланд и се прибрала у дома си, съобщи на пресконференция главният директор на здравеопазването Ашли Блумфилд.
По време на изолацията тя дала два пъти позитивен тест за коронавируса, но развила симптоми на болестта след връщането си у дома в Нортланд.
Здравните служби работят по установяване на източника на инфекцията. Всички, намирали се в близост, са подложени на изследвания и са в изолация. Предполага се, че това е един от щамовете, които са по-силно заразни, подчерта Блумфилд.
Общо в страната са регистрирани 1927 случая на заразяване с коронавируса, от които 79 са активни. Островната държава се сочи за пример в борбата срещу разпространението на заразата.
24.01.2021, 10:50 часа
126 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha