Искат да тестват за COVID-19 и учениците във Враца, родители недоволстват /aнкета/

Искат да тестват за COVID-19 и учениците във Враца, родители недоволстват /aнкета/ Врачанските училища пуснаха анкета сред родителите дали са съгласни на децата им да бъдат направени антигенни тестове, научи агенция BulNews. 
Тестването на учениците разбуни духовете и за кратко в социалната мрежа заваляха стотици коментари от недоволни родители. В пост във врачанска група бе пусната анкета /вижте по-долу в галерия/ по темата, в която са гласували 161 души, а от тях са съгласни едва 10. Останалите 151 родителя категорично са заявили, че отказват децата им да бъдат тествани. 
От учебните заведения уточняват, че към момента целта е да се установят нагласите на родителите, както и че изследването ще е по желание. 
Антигенният тест, който искат да правят на учениците, е приравнен с PCR-изследванията. Ако резултатът се окаже положителен, автоматично ученикът и неговите контактни лица ще се поставят под карантина. Мнозина от родителите се питат не е ли по-удачно да се направят масово тестове за антитела, като те ще покажат дали учащите са преболедували COVID-19 и са изградили имунитет срещу него и споделят, че това ще даде по-ясна картинка за разпространението на заразата, а и ще донесе спокойствие за тези, които вече са я преборили. 

*Снимката е илюстративна 
09.02.2021, 10:45 часа
2844 2
Коментари

Родител

10.02.2021, 08:05 часа
Сега мръсните игрички си прехвърлят на децата. Бог да ги накаже!

Разбиряч

09.02.2021, 20:55 часа
Тоа дето е пущил анкетата нема и 4то отделение....а предлага медицински тестове... На тия тъпунгере децата ин ги ще са сервитцоре и ще работат по нощите по заводете...така ми се види
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha