Приеха бюджета на община Георги Дамяново

Приеха бюджета на община Георги Дамяново 5 379 316 лева е бюджетът на община Георги Дамяново за 2021 година. С 9 гласа “за” и 2 “въздържал се” Общинският съвет прие бюджета за настоящата година. Приходите от делегираните от държавата дейност ще са в размер на 3 374 150 лв., а от местна дейност – 2 000 000 лв.
Общината планира да събере собствени приходи в размер на 606 000 лв. Изравнителната субсидия от държавата е 480 000 лв. Преходният остатък на община Георги Дамяново е в размер на 400 000 лв. 446 000 лв са капиталовите разходи от делигираната от държавата дейност”, съобщи кметът Нина Петкова.
"Тъй като покривите на доста сгради в общината са в лошо състояние, така че няколко емблематични сгради ще бъдат ремонтирани. Бившето училище в Говежда е едната сграда, която предвиждаме да бъде ремонтирана, тъй като покривът е в много лошо състояние, а на първия етаж са пощата, докторът. Сградата е посещавана и е неотложно да бъде ремонтиран покривът. Домашният социален патронаж в Дамяново, в който готвим за около 250 човека, също трябва да ремонтираме покрива", каза Петкова.
Водопроводът на 19 улици в общината е подменен и тази година ще бъде положен асфалт. 1 милион и 200 хиляди лева са осигурени от програмата за “Развитие на селските райони”.
"Тази година се очаква т.нар. "Селска програма" да стартира, вече имаме процедура за строителство, в момента тече подборът на изпълнител. Към нея има доста улици, които ще бъдат асфалтирани в общината- 19 на брой, което също ще е от голяма полза за неселението", обясни Петкова.
Заради пандемията от COVID-19 през миналата година бяха отменени тържествата в община Георги Дамяново.
"Надяваме се пандемията да отшуми, да можем да започнем с културния календар на общината. Надяваме се новата година да е добра във всякакъв смисъл- хората в общината да усетят, че нещата се променят към по-добро", допълни Петкова. 
18.02.2021, 15:09 часа
486 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha