ДКЦ-1 тегли кредит за 70 000 лева, Община Враца ще е гарант

ДКЦ-1 тегли кредит за 70 000 лева, Община Враца ще е гарант Диагностично-консултативен център-1 във Враца ще тегли заем в размер на 70 000 лв., стана ясно на днешното заседание на общинския съвет в града под Околчица. 
Погасяването ще е на равни вноски в 3-годишен срок, а лихвата е 6%. Изискване на банката е кредитът да бъде гарантиран от Община Враца. Парите ще се ползват за погасяване на стари задължения към Топлофикация-Враца.
„Мисля, че трябва да се договарят по-добри лихвени проценти. Масово лихвите в страната ни са около 2%, а тук са цели 6. Смятам, че има некачествени договори с наематели и затова се трупат задължения“, изрази мнението си общинският съветник Момчил Младенов.
Вече е проведено обществено обсъждане по темата. Управител на ДКЦ-1 е д-р Петьо Вълчев.
“Направили сме нова методика за изчисление на наемите. За 36 месеца лихвата, която ще платим  е малко над 6000 лв. Само Общинска банка откликна на искането ни за заем“, съобщи д-р Вълчев.
„Задължения към Топлофикация за този зимен сезон нямаме“, заяви още болничният шеф. Кредитът е нужен за да продължи да работи нормално ДКЦ-1, уточни Сашка Александрова.
След дебати по темата с мнозинство бе дадена „зелена“ светлина за тегленето на заема.
23.02.2021, 11:55 часа
644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha