Иззеха контрабандни дрехи от камион на Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Иззеха контрабандни дрехи от камион на Дунав мост 2 при Видин /снимки/ 18 697 контрабандни текстилни изделия задържаха митнически служители в района на ГКПП "Дунав мост Видин-Калафат", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".
На 17 февруари, товарна композиция, състояща от влекач с полуремарке, пътувала в посока изход от страната през ГКПП "Дунав мост 2". Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба.
Водачът представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма-изпращач.
При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка митническите служители установяват, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията - от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана.
Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки.
Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни, стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз - Германия и Франция.
Разследването по случая продължава. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство.
23.02.2021, 15:38 часа
419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha