Заради COVID-19: Франция затяга контрола на границата с Германия

Заради COVID-19: Франция затяга контрола на границата с Германия Френските власти заявиха днес, че затягат контрола на границата с Германия заради COVID-19, предаде Ройтерс.
Работниците, които преминават границата и за които досега важаха по-либерални правила, вече ще бъдат задължени да представят негативен PCR тест, ако влизат във Франция по причини, които не са свързани с трудовата им дейност, посочиха в съвместно изявление френските министри по европейските въпроси и на здравеопазването.
Насърчава се работата от вкъщи в граничните райони, заявиха министрите, след като френските и германските власти заявиха по-рано тази седмица, че затварянето на общата граница трябва да бъде избегнато, предава БТА. 
Възможно е въвеждането на съвместни френско-германски полицейски патрули, които заедно да извършват граничния контрол, заявиха френските министри. Френската ваксинационна програма в региона също е ускорена, ускорено е и правенето на тестове за коронавирус, казаха още те.
Френските власти искат да избегнат въвеждането на нова национална карантина заради коронавируса, но затягат мерките по места, на фона на увеличаването на броя на заразените с коронавирус.
25.02.2021, 15:18 часа
154 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha