МВР-Видин: Започват засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

МВР-Видин: Започват засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици От днес до 3 март на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция по пътна безопасност. Този път акцент в контролната дейност ще бъде поставен върху водачите, които си позволяват да шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози.
От началото на м. февруари т.г. при извършени проверки в област Видин полицейските служители са засекли четирима водачи, управлявали МПС след употреба на наркотици и петима водачи, шофирали автомобили след употреба на алкохол над 1.2 промила. По случаите са образувани общо 9 бързи и досъдебни производства. 
През 2020 г. 20 водачи са били засечени да управляват МПС след употреба на наркотични вещества, по случаите са образувани 20 досъдебни производства. През 2020 г. на 68 водачи - засечени при проверки по пътищата в региона да управляват МПС след употреба на алкохол, са били съставени 68 акта.
В дните до 3 март, контролните действия на Пътна полиция ще се извършват предимно в сутрешните и вечерни часове, а в хода им ще се проверява за наличие на сключена валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за незаплатени глоби, наложени по Закона за движение по пътищата.
 
26.02.2021, 15:58 часа
366 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha