Полицаи заловиха близо 130 кг марихуана в Одрин, задържаха двама българи

Полицаи заловиха близо 130 кг марихуана в Одрин, задържаха двама българи

При операция на екипи от отдела за борба срещу наркотрафика и организираната престъпност към турската жандармерия в град Одрин е била заловена нелегална пратка, съдържаща 126 кг марихуана.
Операцията е била предприета по сигнал, че се подготвя нелегален трансфер на голямо количество наркотик от България в Одрин, предназначен за пласиране в други окръзи на страната. Двама български граждани трябвало да пренесат наркотика през границата с кола с българска регистрация, предаде БТА. 
След като автомобилът с двама български граждани в него влязъл на турска територия през ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, екипи на жандармерията го проследили до мястото на срещата, където според уговорката българите трябвало да се свържат с турските пласьори, но те не се явили.
Вместо пласьорите жандармерийски екип обкръжил колата за проверка. При обиска в тайник са били открити 126 кг марихуана, разпределена в пакети.
По данни на одринската полиция са задържани двамата пътници, български граждани с инициали М.А.Д. и K.Д.Г., по обвинение за нелегален наркотрафик. Автомобилът им е конфискуван.
Полицията в Одрин е започнала следствие по случая.

28.02.2021, 16:09 часа
543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha