Посредничка, живееща в България, предложи 50 млн. дози "Спутник" на Италия

Посредничка, живееща в България, предложи 50 млн. дози "Спутник" на Италия Посредничка, живееща в България, е предложила 50 млн. дози от руската ваксина “Спутник V” на Службата на извънредния комисар за ситуацията с COVID в Италия Доменико Аркури, съобщи в своя публикация излизащият във Венеция всекидневник “Гадзетино”.
Според него това количество ваксини би било достатъчно, за да се гарантират нуждите на цяла Италия. Според всекидневника предложението от България дошло по електронната поща.
На него не било отговорено по никакъв начин от италианския комисар.
Причината за това е, че той преговаря единствено с фармацевтични компании. Освен това руската ваксина „Спутник V” все още не е одобрена от Европейската агенция за лекарствата EMA, въпреки че Австрия и Унгария обмислят купуването ѝ като отделни страни.
Според „Гадзетино” Прокуратурата в Рим разследва по случая, след като екипът на комисаря изложил фактите пред нея.
В предложението от България не се говорело за цена, тъй като тя трябвало да се договори на следващ етап.
Случаят се разследва от Интерпол и от службата от карабинерите НАС, която се занимава с измами в здравеопазването. Вестникът припомня, че през февруари в Умбрия друг посредник се опита да пласира доставки от ваксината „Астра Зенека” на областните власти.
След това самата „Астра Зенека” представи оплакване пред властите с уточнението, че е незаконен всеки опит за купуване на ваксината извън официалните правителствени канали. Според компанията в момента не съществуват никакви продажба на ваксината чрез частния сектор, пише “Фактор”.
28.02.2021, 16:30 часа
839 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha