Страшни скандали в БСП-Видин: Социалисти въстанаха срещу Корнелия Нинова заради парашутисти в листата

Страшни скандали в БСП-Видин: Социалисти въстанаха срещу Корнелия Нинова заради парашутисти в листата Страшни скандали тресат БСП месец преди изборите за народно събрание. Шестима червени активисти от Видин си направиха отвод и отказаха да участват в листата на БСП. Причината е в налагането от страна на ръководството на Столетницата за водач на листата от Видин на Филип Попов, който, по думите на видинските социалисти, е загубил доверието им. Втората причина е отнемането на правото им да посочат втория в листата за народни избраници. Оказва се, че гласът на местните няма никакво значение за Корнелия Нинова и верните й пажове, които диктаторски налагат на местните организации свои хора. 
Ето какво се казва в писмото на видинските социалисти:
Уважаеми другари,
Ние, социалистите от 11-те общински организации във Видинска област, заедно сме се доказали не в една и две политически битки.
БСП във Видинска област винаги е била в първата тройка в страната с най-високи резултати, които партията е постигала на парламентарни избори. Наши са най-високите резултати и на президентски избори.
Затова не приемаме оценката, която днес получаваме за тези наши усилия.
Оценка, с която ни казват: Вие може и да печелите избори, но вашето мнение не ни интересува.
Оценка, която се изразява в налагането за водач на др. Филип Попов, когото ние, с нашата работа и гласове, избирахме за депутат в три поредни парламента, но който загуби доверието на видинската общинска партийна организация.
Оценка, която се изразява в отнемане на правото ни да посочим втория кандидат в листата за народни представители – право, което винаги досега сме имали.
Оценка, която демотивира и разколебава членовете на партията.
Поради това, с благодарност към стотиците другари от цяла Видинска област, които ни номинираха за кандидати за народен представител, си направихме самоотводи и отказахме да участваме в кандидатската листа на БСП.
Ще продължим да работим за хората и за налагането на леви политики в Общинския съвет във Видин.
Димитър Велков
Людмил Димитров
Борислав Василев
Зоя Костадинова
Теодора Ангелова
Камен Пенчев
04.03.2021, 09:49 часа
2650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha