Румъния с ограничителни мерки срещу влизащите от България

Румъния с ограничителни мерки срещу влизащите от България Румъния въведе ограничителни мерки срещу влизащите от България. Причината е, че страната ни е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР). 
Пристигащите от България, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство или влизането в Румъния , подлежат на домашна карантина от 10 дни. Ако престоят е до три дни и е представен отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага. Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни. 
Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ - на български и на английски език, на хартиен или електронен носител, но трябва да е издаден от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания. Не се изисква тест за деца на възраст до три години включително, както и за ваксинирани  и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.
От МВнР уточняват, че транзитно преминаващите през територията на Румъния лица, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, не са посочени сред изключенията от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест.
При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни във Букурещ.
07.03.2021, 17:00 часа
541 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha