Лошо им се пише! Задържаха мъж и жена за три палежа в Грамада

Лошо им се пише! Задържаха мъж и жена за три палежа в Грамада Мъж и жена са задържани за три палежа, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.
Те са били извършени през месеците януари, февруари и март, в частни имоти в Грамада. 
В разследванията на трите престъпления, осъществени под надзора на прокуратурата, участваха служители от Института по психология на МВР, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция на МВР във Видин и Районното управление в Кула, уточняват от полицията.
37-годишна жителка на Грамада - уличена в извършен на 4 март палеж на постройка в частен имот в градчето, е привлечена в качеството на обвиняема по образуваното по случая досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Видин тя е задържана за срок до 72 часа и приведена в следствения арест.
В хода на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти установили съпричастността на 24-годишен местен жител - криминално проявен и осъждан, към други два палежа в Грамада – на жилищна сграда в началото на януари и на селскостопанска постройка в началото на февруари. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваните две досъдебни производства и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. 
Работата на разследващите екипи продължава под надзора на Районна прокуратура – Видин в рамките на образуваните три досъдебни производства по чл.330 от Наказателния кодекс. 

*Снимката е илюстративна 
08.03.2021, 11:55 часа
1699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha