Окончателно: Доживотен затвор за бащата, убил 5-годишния си син в Габрово

Окончателно: Доживотен затвор за бащата, убил 5-годишния си син в Габрово С окончателно съдебно решение, Дилян Бетев, блъснал от мост край Габрово и убил малолетния си син през 2019 г. ще лежи в затвора доживотно. Така върховните съдии потвърждават присъдата на апелативния съд в Търново.
Мъжът е признат за виновен по обвинение за това, че при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил малолетния си син, който се намирал в безпомощно състояние. Бетев трябва да плати и обезщетение в размер на 200 000 лв. за причинените неимуществени вреди.
Според обвинението, мъжът хвърлил детето си на 5 г. през висок виадукт, през нощта, търсейки оправдание в житейските си неблагополучия и личен конфликт с майката.
А психологическата характеристика на подсъдимия го определя като личност с емоционално нестабилни черти, склонен към цинизъм, арогантност и дързост, невъзможност да поеме отговорност за другите, с оценка, несъответна на егото му, липса на критичност към недостатъците, неглижиране на отрицателните постъпки.
08.03.2021, 16:46 часа
539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha