Гърция посреща Великден с отворени заведения

Гърция посреща Великден с отворени заведения Очаква се тази година Великден в Гърция да бъде с отворени заведения в съответствие с разпоредбите на правителствения план.
По-точно, правителството се стреми да отвори ресторантите малко преди Великден, и по-конкретно на 12 или 19 април, ако епидемиологичните данни го позволят.
Според данните до момента правителството е ориентирано към постепенно отваряне и рестартиране на икономиката около средата на април. Планира да отвори търговията на дребно на 22 март, докато следващата цел са училищата, където се очаква първо да се отворят гимназии и лицеи на 22 или 29 март, а след това начални училища и детски градини.
След това идва ред на ресторанти и таверни само с открити пространства през м. април, докато туристическият сектор ще бъде активиран през м. май.
Конкретно за ресторантите датите, които „играят", са 12 или 19 април, само за открити пространства, нещо, което ще се случи до Великденския понеделник.
Откриването на ресторантите ще стане със строги мерки. Планът предвижда четирима души на маса и често тестване на персонала.
Разходите за тестовете Covid ще бъдат покрити отчасти от правителството, тъй като работодателите могат да бъдат субсидирани да тестват служителите по-често.
09.03.2021, 15:09 часа
684 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha