Даряват медицинско оборудване за 52 000 лева на монтанската болница

Даряват медицинско оборудване за 52 000 лева на монтанската болница

Болницата в Монтана ще получи транспортен кувьоз и допълнителни медицински приспособления към него. Медицинското оборудване е на обща стойност 52 000 лв. и ще бъде насочено към отделенията по педиатрия и неонатология на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев". Средствата са събрани благодарение на благотворителната кампания "Жълти стотинки", която се провежда в цялата страна за 14-та поредна година. Всяка година инициативата има столица към която се насочват събраните средства на национално ниво, като за миналата година именно Монтана е била избрана за такава. Мотото на кампанията е "Деца помагат на деца", но всеки желаещ може да се включи, каза Георги Стойчев главен координатор на кампанията.
"Събрани са 52 000 лв. и е закупен транспортен кувьоз и допълнителни медицински приспособления към него за изискванията на болницата. Успяхме да им закупим официално, сега чакаме да пристигне и да го дарим с деца от Монтана. Имаме за Видин също дарения 2016 г. и са събрани почти 53 000 лв. за детското отделение на МБАЛ "Света Петка". Идеята е възпитателна, децата да се научат на съпричастност на благотворителност и да помагат още от малки и да виждат после резултата, голяма помощ правят към обществото и към болниците и към хората, които имат нужда. Могат да се включат от всякакви възрасти, радваме се, фирми, общини се включват, могат по всякакъв начин, който както може. Събират се 1, 2 и 5 монети и със събраните средства се закупува медицинска техника за нуждаещите се болници в България, главно за детските отделения. Имаме пунктове в цяла България. Може да се намерят и на страницата ни във фейсбук "Жълти стотинки" или на сайта ни", заяви Стойчев.
Събитието, на което ще бъде направено дарението за болницата в Монтана, ще се състои, когато епидемичната обстановка позволява, уточни Георги Стойчев. Местната болница има нужда от това дарение, сподели Димитър представител на пункта, в който се събират "Жълти стотинки" в Монтана.
"За нашия град, честно казано, Северозападна България, всяко малко нещо би допринесло така защото нашата болница е в много трагично състояние, да не кажа голяма дума, но си е абсолютно така. И с каквото можем ние, трябва да помогнем, след като държавата не помага достатъчно, поне ние да се опитаме да помогнем по някакъв начин. Да участваме и ние все пак не ни пречи, важното е да е в помощ. Оставихме си координатите и те ни включиха там в сайта, за да може, който желае да дойде и да ги остави. В Монтана, който има събрани жълти стотинки, може да дойде и да ги дари, адреса е булевард "3 март" 186. Постоянно има хора", каза Стойчев.

21.03.2021, 15:10 часа
1195 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha