Кандидат за кмет на Лондон е български зет /снимки/

Кандидат за кмет на Лондон е български зет /снимки/ “Българска следа” има в изборите за кмет на Лондон тази пролет, установи проверка на агенция BulNews.
Един от най-популярните кандидати за кметския пост на английската столица – Браян Роуз, е женен за българка с корени от Северозапада.
Брайън Роуз е  известен американски подкастър и влогър, понастоящем базиран в Лондон. Роден през май 1971 г. в Америка, Роуз развива успешна кариера в банковото дело и работи за различни институции в  Ню Йорк и Лондон. През 2011 година американецът решава да създаде свой подкаст и YouTube канал, в които да популяризира идеите си. Към днешна дата, неговият канал London Real има два милиона абонати, които следят с интерес неговите теории на конспирацията за пандемията “COVID-19”. Роуз участва в изборите за кмет на Лондон през 2021 г. като независим кандидат.
Браян Роуз не подкрепя строгите мерки срещу коронавируса, които правителствата налагат, като остро критикува lockdown мерките и ползите от тях.
Според кандидат-кмета, Лондон трябва незабавно да бъде върнат към работен режим, за да успее да съживи икономиката си.
Роуз е подготвил и подробен план с конкретни мерки, върху които той и екипът му ще работят, за да върнат гражданите на Лондон към нормалния живот.
Сред мерките са шестмесечни “данъчни ваканции” за редица ключови за икономиката сектори, отваряне на театри, музеи и други културни учреждения, връщане на децата в училище и други.
Съпругата на финансиста Роуз – Мариана Алексиева, е родом от Айтос, но коренът й е от село Драганица и Вършец. На 18-годишна възраст се мести да живее в Лондон. През годините развива кариера в областта на модата и търговията,  като трупа опит в някои от най-популярните луксозни модни брандове,  включително Dolce and Gabbana , YSL, Gucci, Anoushka и последно Salvatore Ferragamo, преди да се отдаде на майчинството.
“Аз съм от тези луди майки, които решават да не скучаят, докато сменят памперси, а да учат. Поради тази причина записах “Психология”, а тази година паралелно и “Психотерапия”. Йога учител станах на инат, защото реших че ще изляза от този lockdown в по-добра форма от тази, с която влязох в пандемията. Обичам и да рисувам – когато ми е криво”, разказва за себе си Мариана.
Мариана е съпруга на Браян Роуз и негов “съветник в сянка”. Българката подкрепя съпруга си в неговото ново начинание, а Роуз често се допитва до съпругата си по важни за кампанията въпроси. 
“Когато решихме, че Браян трябва да се кандидатира за кмет на Лондон, се обадих на приятели и роднини. Родата във Вършец веднага организира молитва в църквата. Свещеникът, който кръсти дъщеря ни там я отслужи. От нам с Господ напред и ние след него се борим за едно ново начало. Хубаво е да знам, че много къщи са отворени за нас и винаги, когато имаме нужда от спокойствие, можем да отидем във Вършец, където децата да бягат на свобода. Родът на Алексиеви е с дълбок корен. Израснах с истории как роднините ми са си помагали и са се подкрепяли. Имам братовчедка в Лондон, която ми е най – близкият човек и двете с нея се подкрепяме по същия начин, както дядовците ни са се подкрепяли едно време. Сигурна съм, че ни се радват отгоре. Една от програмите на мъжа ми е да сложи семейството на първо място, в него можем да открием всички ценности, от които обществото има нужда. Браян често споделя, че аз съм му показала каква е магията на семейния огън, аз мога само да кажа, че единствено предавам нататък това, в което ме е възпитал родът като ценности”, разказва нашата сънародничка.
28.03.2021, 15:45 часа
31539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha