Къде е Цветан Ценков?! Сметище с опасни лекарства на метри от "Баба Вида" /снимки/

Къде е Цветан Ценков?! Сметище с опасни лекарства на метри от "Баба Вида" /снимки/ Нерегламентирано сметище с опасни лекарства притеснява жителите на Видин, научи агенция BulNews. 
Буден жител на града е снимал бунището в бившето поделение в областния град, което се намира на метри от "Баба Вида" и ги е публикувал във фейсбук, за да научат повече хора за нехайството на местната управа. 
По негови думи там има кашони с лекарства с изтекъл срок на годност, които са достъпни за всеки. Едното от тях е антидепресант и на кадрите ясно се вижда, че някой употребява медикаментите на място. Цяло чудо е, че те не са били намерени от играещи деца и не се е стигнало до фатален инцидент. 
На сметището са складирани и хиляди излезли от употреба гуми. Авторът на поста задава и куп неудобни въпроси към кмета на Видин д-р Цветан Ценков, които вълнуват обществеността, а отговор липсва. 
"В края на миналата година четох как уведомявате гражданите, че Община Видин има договор за предаване на излезли от употреба гуми на оторизирана фирма. Второ, че общината ще обособи временни площадки за събиране на гуми. Досега никъде не съм прочел адресите на тези временни площадки. Вие ли решихте такава площадка да бъде в парка, до Баба Вида? Колко време ще бъде тази площадка, как се предават гумите в нея и кога се транспортират? Вие сте лекар, би трябвало да имате понятие как се изхвърлят лекарства и кой носи отговорност за това, че кашони лекарствени средства са оставени безпризорни? Това са нарушения на няколко закони. Кой ще понесе отговорност? Има ли пилот в самолета, г-н кмете?", пита възмутеният жител на града. 
Това не е първият сигнал срещу нехайството на местната администрация. Видинчани са категорични, че общината трябва да вземе отношение, за да може градът да се превърне в спокойно и безопасно място за живот. 
29.03.2021, 09:29 часа
2920 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha