Собственикът на изба "Боровица" Адриана Сребринова получи Наградата за особени заслуги към българското вино

Собственикът на изба "Боровица" Адриана Сребринова получи Наградата за особени заслуги към българското вино Адриана Сребринова - собственик и енолог на винарска изба "Боровица" бе удостоена с Наградата за особени заслуги към българското вино на специализирания сайт за вино рейтинги и оценки DiVino.bg.
Признанието на експертите е повод за гордост на целия Северозападен регион, защото именно тук Адриана създава вина, радващи ценители по цял свят. А ето и оценката на DiVino.bg за един от най-добрите енолози в България:
Да бъдеш човек с визия, интелект и творческа смелост в българското вино е роля, която често остава извън светлината на прожекторите. Да си създател на културни и социални ценности е мисия. Да си автор на вина, с които да формираш сетивен светоглед пък е ежедневната работа на един енолог. Адриана Сребринова е всичко това.
Проектът, с който тя поставя своя отпечатък в българското вино, се нарича винарска изба "Боровица". Тя започва в него като част от дует с  непрежалимия Огнян Цветанов – човекът, чиито дълбочина и всеобхватност на познанията за виното остават ненадминати у нас.
"Боровица е нашата огромна мечта, работа, дълг, стремеж, любов, страст и тъга. Това място се превърна в кауза – да представим на всички едно неповторимо, уникално, красиво кътче, предопределено за велики вина", казва Адриана.
Надали в България има по-обсъждани и дискутирани вина от тези на изба Боровица. Реално, място за дискусия няма – човек или разбира тези вина и става техен заклет фен или поема по друг път. Структурата, спойката, идеята и изпълнението на вината търси равни у нас безспорно и поради неповторимия тероар, но особено поради вижданията за виното на Адриана и Огнян.
Наградата ни е естественото и скромно признание към човек, който поставя българското вино на световната карта.
31.03.2021, 12:38 часа
2146 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha