Нидерландци си направиха оранжерия с канабис в къща в Габровско /снимки/

Нидерландци си направиха оранжерия с канабис в къща в Габровско /снимки/ Криминалисти от РУ-Дряново разкриха малка оранжерия, изградена в къща в село Косарка, съобщиха от МВР.
Иззети са голямо количество канабис и таблетки екстази и са задържани двама мъже. Операцията е проведена под надзора на прокуратурата.
Вчера криминалисти на РУ-Дряново са претърсили къща в село Косарка, обитавана от 53-годишен нидерландски гражданин и 54-годишна негова сънародничка. В рамките на процесуално-следствените действия е установено, че една от стаите на дома била приспособена и оборудвана за оранжерия за отглеждане на канабис.
Иззети са рефлекторна лампа, два вентилатора, електронен термометър и други вещи, способствали за отглежданите канабисови растения. Иззети са и 15 растения, като отделената листна маса е с тегло 1118 грама, близо 400 г суха зелена листна маса, дали характерната индексация за канабис при наркотеста, таблетки екстази. 
Двамата чужди граждани са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.
01.04.2021, 13:49 часа
369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha