Смениха председателя на общинския съвет в Берковица заради уронване на престижа /снимки/

Смениха председателя на общинския съвет в Берковица заради уронване на престижа /снимки/ Вчера в Заседателнатата зала на Общинска администрация – Берковица се проведе извънредна сесия на местния парламент, съобщиха от управата.
На него присъстваха 11 общински съветници. Сесията бе свикана от относно искане на сенаторите за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общински съвет -Берковица Милован Жан Панталеев. Мотивите за искането са системно неизпълнение задълженията му като председател на ОбС – Берковица за повече от три месеца, уронване престижа на институцията, както и доброто име на Община Берковица и законно избраните общински съветници от мандат 2019-2023 г.
Милован Жан присъства на проведеното заседание, но отказа да вземе участие в него като председател на ОбС – Берковица, както и като общински съветник.
Горан Атанасов бе избран да председателства заседанието на Общински съвет – Берковица. Той го откри, след което бе гласуван дневният ред. След избора на временна комисия за провеждане на процедурата за прекратяване правомощията на председател на Общински съвет, за председател на комисията бе избран Георги Зарков, а за членове Борис Цветков и Иван Иванов. След проведено тайно гласуване, с 11 гласа "ЗА", единодушно бе взето решение за предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Общински съвет – Берковица г-н Милован Жан Панталеев.
Отново след проведено тайно гласуване, с 10 гласа "ЗА", бе избран за председател на ОбС-Берковица Деян Еленков. В края на заседанието той благодари на колегите си за гласуваното доверие и сподели, че за него ще бъде чест да е председател на ОбС-Берковица, като осъзнава, че това е голяма отговорност към всички граждани на община Берковица.
01.04.2021, 16:56 часа
1633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha